Yazar "Yaman, Nihal" için listeleme
-
Dut, keçiboynuzu ve üzüm pekmezlerine glukoz şurubu katılarak yapılan Tağşişin fourier dönüşümlü kızılötesi (FTIR) spektroskopisi ile tespiti
Yaman, Nihal (Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Meyve sularının yoğunlaştırılmasıyla elde edilen geleneksel bir ürün olan pekmez, diğer birçok gıda maddesi gibi taklit ve tağşişe maruz kalabilmektedir. Bu çalışmada, geleneksel üzüm, keçiboynuzu ve dut pekmezine hile ... -
Use of attenuated total reflectance—Fourier transform infrared (ATR-FTIR) spectroscopy in combination with multivariate methods for the rapid determination of the adulteration of grape, carob and mulberry PEKmez
Yaman, Nihal; Velioglu, Serap Duraklı (MDPI Multidisciplinary Digital Publishing Institute, 2019)Pekmez, a traditional Turkish food generally produced by concentration of fruit juices, is subjected to fraudulent activities like many other foodstuffs. This study reports the use of Fourier transform infrared spectroscopy ...